Hofhouding

Adjudant Martin

Een eerste kennismaking met het Carnaval in Trekkersgat werd veroorzaakt door zijn vriend Martijn van den Berg (Stadsprins Joris XLIII).

De verrassing was dan ook groot toen hij deze als Stadsprins tevoorschijn zag komen. Dat hij nu zijn opvolger mag gaan begeleiden ziet hij dan ook als een eer. Vele kennen Adjudant Martin (Reinhard) als dj-Martin. Op de vele feesten van de Leutbroeken is hij terug te vinden. Daar is ook de Carnavalleien bij gekomen. Dit jaar zullen zij hem moeten missen, samen met zijn vaste leverancier Gerrit van de Kooij heeft hij al voorzorgmaatregelen genomen.
“Mensen die mij kennen, weten dat ik in hart en nieren carnavalist ben.”, aldus Adjudant Martin.

Dat Joris XLIV mij vroeg ben ik blij om, we hebben elkaar leren kennen bij de Dolle Dinsdag Kroegentocht. Het is nog steeds een van de hoogtepunten in het jaar dat ik nog vele jaren wil meemaken.

Adjudant Hans

“Dat we met elkaar Carnaval kunnen vieren zonder hommeles, dat is mijn insteek voor dit seizoen”; Aldus Adjudant Hans (Den Ouden).

Als van origine Zandkuuer (Hooglander) is carnaval met de paplepel ingegeven. Terugkijkend naar alle grote feesten waar hij is geweest steken de Markthal-feesten van de Leubroeken er bovenuit.
In zijn werkzame leven is hij opgegroeid van de Oliewagen naar de vrachtwagen. Waar hij ook enkele jaren mee in het buitenland heeft gereden. Toen zijn vakantievriend, hem benaderde om onderdeel te zijn van het 44-jarig Gezelschap was zijn keus snel gemaakt.

Het schrobbe(lear)en van het Carnaval in Amersfoort ziet hij wel zitten.