Joris XLIV

Stadsprins Joris XLIV

Verbinding maken dat is wat Joris XLIV, grootvader van 4 kleinkinderen, graag doet. Als bekende horecaondernemer sponsort hij niet alleen het Carnaval in Amersfoort maar ook voetbalploegen en gehandicapten teams.

Als Zeeuwse-Groninger was het vaak op en neer rijden met de familie. Als men dan door Bergen op Zoom kwam tijdens het Carnaval, was dat een vaste overnachting (of 2) plek. Eenmaal op zichzelf heeft hij zich gevestigd in Naarden, waar hij lid werd van de Vesting Narren. Toen hij naar Amersfoort kwam is hij door Siep Schepers naar de Carnavalleien gehaald. Waar hij niet veel later ook Tunus werd. Tijdens zijn seizoen als Tunus heeft hij kennis gemaakt met vele andere verenigingen. Verbinding maken zat er toen al snel in. En woord houden net zo. Zo was hij een van de weinige hoogheden die bij een geïmproviseerd ontbijt klaar stond.

Zijn woord houden is ook de reden dat Joris XLIV nu voor ons staat. Op een middag vertelde hij dat hij best Jubileum prins wilde worden. De keuzecommissie vond dat geen slecht idee.

In de voorbereiding is de toon van “Een geschrobd Carnaval” gezet. Iedere bijeenkomst straalde plezier uit.
Het motto draagt uit dat we elkaar in de gaten houden, maar ook samen plezier hebben.

“Aan het einde van het seizoen wil ik graag terugkijken op een plezierig en gezamenlijk carnaval.”

Met Carnavaleske groet,
Stadsprins Joris XLIV