Joris XLIII

Stadsprins Joris XLIII

Wat heb ik toch een leuk leven, ik mag voorzitter zijn van de Leutbroeken, ik heb drie kinderen waar ik veel van houd, dan word ik gevraagd om Stadsprins Joris XLIII te zijn en daarbovenop mag ik ook nog een nieuwe woning betrekken. Mijn jaar kan al niet meer stuk.

De meesten van jullie kennen me als voorzitter van De Leutbroeken, met het jubileum in het verschiet was het dan ook een echt lastige keuze. De samenwerking tussen de twee partijen heeft me doen besluiten de uitdaging aan te gaan. Zo kunnen de Leutbroeken altijd met ons mee gaan naar de feesten en zal ik ook met hen mee gaan. Net zoals de traditie van de afgelopen jaren.

Ik verwacht dit jaar oude vrienden weer te zien, maar daarnaast ook om nieuwe vrienden te maken. Dat maakt de vriendenkring alleen maar groter. Het maakt gezelligheid en creëert een ontspannen sfeer. Het hoogtepunt beleef ik dit jaar aan het einde, op de dolle dinsdag, zal het een knalfeest worden. Alle vrienden die ik dit jaar zie, spreek en maak zal ik waarderen. Er zullen vast wat geintjes worden gemaakt, maar ook dat is carnaval. Ik laat het maar over me heen komen.

Gezelligheid is een van de thema’s dat dit jaar zeker terug zal komen. Het bourgondische deel van het leven, vrienden, feesten en eten, dat maakt voor mij gezelligheid. En dat is wel aan mij
te zien. Ook mijn adjudant heeft die instelling.

Men kan niet om ons heen, twee grote mannen, die zeker aanwezig zullen zijn. Ons motto is dan ook op ons lijf geschreven: “Groots het Carnaval door”.

Met carnavaleske groet, Stadsprins Joris XLIII
(In het dagelijks leven Martijn)